top of page

Vijolė Jočienė: ,,Labiausiai esu dėkinga mokytojui, kuris padėjo išsaugoti šeimą"

Drąsi, charizmatiška asmenybė Vijolė Jočienė - finansų ekspertė, visai neseniai tapusi mama, išgyvena gražiausias gyvenimo akimirkas. Negana to, Vijolė planuoja išpildyti dar vieną savo seną svajonę - atidaryti vaikų darželį „Sąmoningas vaikas“. Kupina pozityvumo ir motyvacijos moteris turbūt galėtų įkvėpti ne vieną žmogų. Vijolės paprašėme pasidalinti kuo užsiima gyvenime, ką jai reiškia dėkingumas, kokias savybes rekomenduotu ugdyti bei kaip kilo mintis sukurti projektą „Sąmoningi renginiai“.​

Asmeninio archyvo nuotr.

Vijole, trumpai papasakok apie save, kas esi, kuo užsiimi gyvenime?

- Ilgą laiką, daugiau nei septynerius metus dirbu finansų srityje. Taip pat šiuo metu daug jėgų ir pastangų skiriu savo svajonės įgyvendinimui bei motinystei. Netolimoje ateityje atidarysiu vienintelį - išskirtinį vaikų darželį Lietuvoje. Tokį, apie kokį svajoja tėvai ir kiekvienas vaikas svajotų lankyti. Darželis yra numatomas atidaryti po to, kai paūgės sūnus. Aš pati, darželio įkūrėja, šiame darželyje užimsiu direktorės pareigas bei užtikrinsiu geriausias ugdymo sąlygas darželio auklėtiniams, jų tėveliams ir specialistams. Kol kas šiai akimirkai nieko daugiau negaliu pasakoti dėl tam tikrų niuansų. Aišku sulaukiu nemažai klausimų iš mamų, kurios manimi pasitiki, daugelis pažįsta iš mano darbo finansų srityje. Žinoma kurti ryšį bei megzti artimesnius santykius su klientais man padeda ir mano veikla socialiniuose tinkluose, kur atvirai pasakoju apie savo gyvenimą, dalinuosi patarimais (ig paskyra vijo_le) jaučiau didelę aistrą ir malonumą padėdama šeimoms ir konsultuodama jas rūpimais finansų tvarkymo ir valdymo klausimais.

Ar gali pasakyti, kad į darbą eini kaip į šventę?

- Jei moterų paklaustų kada jos dedasi aukštakulnius, dauguma jų pasakytų tada – kada nori pasitempti. Na pavyzdžiui einant vakarienės, į pasimatymą ar kokią šventę. Tuo tarpu aš pati aukštakulnius nešioju kiekvieną dieną. Kai juos užsidedu, kaipmat jaučiuosi pasipuošusi (šypsosi). Net kol laukiausi, kai kuriems keista, bet vis tiek aš juos nešiojau ir man nebuvo sunku, man tiesiog gražu. Manau juos nešiosiu dar ilgai. Taigi aš einu į darbą kaip į šventę, mano nuotaika būna gera kiekvieną dieną. Galbūt dėl to, kad daugumą dalykų matau pozityviai, net jei ir kas atsitinka ir iki manęs ateina neigiamas kažkoks faktas, aš kažkaip numoju tai ranka arba galiu mintyse apkalbėti savo situacija, kuri man atėjo neigiama ir vis tiek ją išversti teigiamai.

Neseniai startavo dar vienas tavo projektas „Sąmoningumo renginiai“. Kaip kilo mintis tuo užsiimti?

- Šią idėją įgyvendinti sugalvojome kartu su kolege. Iš socialinių tinklų (Instagram ir Facebook) nemažai sulaukdavau iš žmonių žinučių tokių kaip (... Kada Vijole, Jus kalbėsite viešai apie tą savo gerumą, kurį skleidžiate...). Kas liečia socialines erdves, aš žmonėms visada palinkėdavau kažko gero, papasakodavau apie savo dieną. Skleidžiau tą gėrį ir iš to vieną dieną sugalvojome, kad reikia sukurti „Sąmoningumo renginius“. Bet vėlgi, mes grįžtame prie tėvų ir vaikų. Nuo pat mažens tėvai turi auginti sąmoningą asmenybę. Aš pati praėjau labai daug mokymų tam, kad šiai dienai galėtume su kolege vesti „Sąmoningus renginius“ ir kviesti profesionalius lektorius, kurie kalbėtų apie vaikų auklėjimą. Kaip kilo mintis? Tiesiog norėjome padėti suaugusiam žmogui ugdyti savo vaiką teisinga linkme.

Kokiomis nuotaikomis gyveni karantino metu? Ar tavo veiklų nesustabdė šis, kupinas iššūkių ,laikotarpis?

- Žinote, pradžioje, kaip ir visiems buvo šiek tiek neramu, tačiau su laiku sąmoningai susitaikiau, kad dabar yra taip, kitaip nei buvo anksčiau, nebesipriešinu, o kaip tik, stengiuosi įžvelgti naujas galimybes ir nišas. Kūrybinę energiją nukreipiau į naujų idėjų įgyvendinimą, o dabar, pagaliau atsirado tam daugiau laiko. Galiu tik pasidžiaugti, kad jau visai netrukus dienos šviesą išvys mano pirmoji rūbų linija BY VIJOLĖ, padėsianti moterims atrodyti dar stilingiau tiek darbe, tiek ir laisvalaikiu, bei suteiks dar daugiau pasitikėjimo savimi. Negana to, labai greitai, savo sekėjus supažindinsiu ir su naujiena pavadinimu VIJOLĖ 15.

Kas Tau gyvenime svarbiausia, kaip dėlioji prioritetus?

- Galiu pasakyti, kad neseniai dariausi psichologinį testą, kurie dalykai gyvenime man yra svarbiausi dabartyje. Tai būtų : 1 – verslas 2 – šeima 3 – Sveikata. Ar galiu pasakyti, kad verslas yra svarbiau nei šeima? – Žiūrint iš kurios pusės pažvelgsi. Mano nuomonė yra tokia, kad verslas yra svarbu tada – kada su šeima yra viskas gerai ir tu tada gali ramiai rūpintis verslu. Bet jei man reikėtų gyvenime pasirinkti kas pats svarbiausias dalykas - vienareikšmiškai tai būtų šeima.

Ką Tau reiškia dėkingumas ir už ką esi dėkinga labiausiai?

- Aš esu dėkinga bažnyčiai. (aut.past. – šypsosi) galbūt tai labai keistas pasakymas, bet tad kada man buvo labai blogai, aš pradėjau vaikščioti į bažnyčią, mane ji tada tiesiog traukte traukė. Būdavo atsikeliu ryte ir man viskas aplinkui blogai ir tuomet eidavau, melsdavausi Dievui. Meldžiausi, kad viskas būtų gerai, prašiau, kad man duotų kažkokius atsakymus į mano klausimus, kurie tuomet vyravo mūsų gyvenime kartu su vyru. Ir tuomet į mano gyvenimą atėjo mokytojas, kuriam aš esu dėkinga be galo iki pat dabar. Jis padėjo išsaugoti mūsų šeimą. Žinoma, mes su vyru įdėjome labai daug pastangų ir jėgų, kad tai įvyktų. Šiai dienai manau esu dėkinga Dievui, kuris per mano maldas padėjo išsaugoti šeimą, vyrą. Dėkinga tiems žmonėms, kurie atvedė į mano gyvenimą tinkamus žmones, kurie man padėjo tuo sunkiu periodu.

Sekite mus
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page