top of page

Erika Nudaitė – Bružienė: „Labiausiai dėkinga esu savo vyrui, kurio dėka, mes dabar esame nuostabi š

Kažkada savo gyvenimą Erika Nudaitė – Bružienė siejo su muzika, kitaip – visiems gerai žinoma kaip atlikėja – Faina. Nors šiai dienai ji teigia, kad norėtų pamiršti praeitį, nes šiuo metu išgyvena kone gražiausią savo gyvenimo etapą, džiaugiasi motinyste, sūpuoja ant rankų dar visai mažą princesę – savo dukrytę, kuri jai suteikia didelį džiaugsmą. Tad šįkart „Dėkingumo dienoraštis“ nutarė pakalbinti pačią Eriką Nudaitę – Bružienę, kuri mielai sutiko papasakoti, ką jai reiškia dėkingumas ir už ką yra dėkinga labiausiai, bei kokias tris pagrindines savybes rekomenduoja nuolat ugdyti savyje.

Kažkada savo gyvenimą siejai su muzika, dabar išgyveni gražiausią savo gyvenimo etapą, esi mama – sūpuoji ant rankų dar visai mažytę savo dukrytę – sakyk ką dar veiki gyvenime? Ir ar tai, kuo užsiimi teikia tau laimės pojūtį?

Laikotarpį susietą su muzika – norėčiau pamiršti. Tai buvo paauglystė ir nenumaldomas noras būti dėmesio centre. Tai neatneša į gyvenimą laimės. Labiau – atvirkščiai. Mūsų dukrytė buvo ilgai laukta, išprašyta Dievo, mintyse labai išmyluota. Tai mūsų su vyru didžiausia svajonė. Gimė angeliško grožio, mažytė coliukė – beprotiškai didelėmis akytėmis ir ilgomis kaip tėčio kojomis (neneigsiu – to jai pavydžiu). Šiuo metu esu atsidavusi mama. Visą savo laiką skiriu šeimai, namams ir dukrytei. Visada sakiau nenorėčiau ir negalėčiau būti tik namų šeimininkė, bet kai patiri tą jausmą – būti mama, supranti, kad galėtum visą gyvenimą praleisti tik su šeima. Dukrytė labai rami, todėl randu laiko namus sutvarkyti, valgyti pagaminti, knygas paskaityti, ir savimi pasirūpinti.

Kadangi besilaukdama užsiiminėjau joga, tai ir dabar nepamirštu šios veiklos – medituoju bei užsiiminėju joga, o dukrytė susidomėjusi stebi mamytę. Labai svajoju, kad paaugusi dukrytė atrastų tą patį dvasingumo kelią kokį atradau aš. Jis apvertė mano gyvenimą aukštyn kojomis. Todėl stengsiuosi nuo mažens dukrytei įskiepyti svarbiausias vertybes, dvasinę veiklą, bei dėkingumą pasauliui už viską, ką jis atsiunčia. Reikia išmokti priimti ir gėrį ir blogį, už tai dėkoti ir, pamažu, pastebėti, kaip blogis dingsta iš kasdienybės.

Ką tau reiškia dėkingumas ir už ką esi dėkinga labiausiai?

Dėkingumas – tai mano kasdienybės formulė. Tik dėkodama už smulkmenas atrandu besikeičiantį pasaulį. Manau, kad dėkingumas gali pakeisti viską, kas aplink mus neturi spalvų, tereikia pamėginti dėkoti ir džiaugtis tuo kas vyksta toliau.

Labiausiai esu dėkinga už savo vyrą, nes jo dėka mes dabar esme nuostabi šeima. Kitą mėnesį bus trys metai kaip mes kartu, o aš vis dar kasdien atsibudusi atrandu jo naujų savybių, kurios daro mūsų šeimos pasaulį gražesniu.

Ar dėkoji ir už nesėkmes?

Už nesėkmes kasdien vakarais atsiprašau. Tikiu, kad viskas, kas vyksta šiame gyvenime yra mūsų pačių sukurta, tad atsiprašiusi keičiu savo karmą ir einu šviesos takeliu pirmyn.

Kas tau gyvenime svarbiausia?

Gyvenime man svarbiausia yra šeima ir jos laimė. Kasdien stengiuosi apglėbti ją savo meile, bei rūpesčiu.

Ko reikia, kad būtumei mylimas ar mylima?

Kad būtum mylimas žmogus – reikia būti žmogiškam, mokėti išklausyti, suprasti, paguosti ir dėkoti. Visų šių vertybių „glėbys“ atneša į mūsų gyvenimą – meilę.

Kokias tris pagrindines savybes žmogui rekomenduotumei nuolat ugdyti? kaip?

Svarbiausia yra VERTINTI, tai ką turi, ir nenorėti godžiai dar daugiau. Kai išmokstame vertinti, natūraliai gyvenimas atsiunčia vis daugiau.

MYLĖTI, ne tik tai, kas aplink, bet mylėti ir save. Tas, kas nemoka pamilti savęs tokio, koks yra, nemokės mylėti ir kitų.

Paprasčiausiai ryte atsikelti, atsistoti prie veidrodžio ir pasakyti, kad šiandien nuostabiai atrodai. Gal pradžioje tai atrodys juokingai, bet su laiku meilė sau išaugs į nuostabų jausmą. (Čia kalbama ne apie narciziškumą )

TIKĖTI, savimi, šeima, pasauliu, Dievu. Tikėjimas – tai mūsų raktas į vidinę sėkmę.

Tavo laimės formulė kitiems būtų...?

Mylėti ir išmokti kasdien – DĖKOTI. Dėkojimas – neabejotinai virsta stebuklu.

Ačiū už pokalbį

Nuotraukos : Erikos Nudaitės – Bružienės asmeninis archyvas.

Sekite mus
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page