top of page

#365laimesdienos - trys patarimai nuolat stokojantiems laiko

Vis dažniau draugų, kolegų ir artimųjų tarpe girdžiu skundus apie tai, ko šie nespėjo, kiek daug daro, kaip neįmanoma rasti laiko tam ar anam. Laikas dar kartą prisiminti, kad visi mes, turime tas pačias 24 valandas paroje, ir mes galime patys nuspręsti, kaip jas išnaudosime. IR turiu jus nuvilti, situacija nepasikeis jei tiesiog vadovausitės “kaip patogiau”, “kaip greičiau, “kas pakeliui”.

Tad noriu pasidalinti keletu labai paprastų patarimų, kurie man padeda nugyventi produktyvesnę dieną bei visuomet rasti laiko tam, kam iš tikrųjų noriu jo turėti.

1. Susikoncentruok į pagrindines savo gyvenimo vertybes.

Mes visi turime skirtingas vertybes, tačiau labai dažnai, paklausti, kokios jos – atsakome gana paviršutiniškai, niekada apie tai tiksliai nepagalvoję. Atsisėskite, pamąstykite, kas Jums iš tiesų yra svarbu ir užrašykite bent penkis dalykus. Tuomet sudėliokite juos eilės tvarka nuo svarbiausio. Visada turėkite jas po ranka – tai bus tarsi kelrodė žvaigždė, kompasas, gyvenimo strategija arba planas, kuris padės priimti sprendimus bei veikti tikslingai. Labai greitai pastebėsite, kaip gyvenimas išsivalys nuo nereikalingo triukšmo bei trukdžių.

2. Planuok.

Ryte arba vakare apgalvok artėjančią dieną. Būtinai užrašyk 3 svarbiausius tos dienos darbus. Visa kita atliksi tada, kai įveiksi šias užduotis ir išbrauksi jas iš savo dienos darbų sąrašo. Nustebsi, kaip puikiai tai veikia! Galiu garantuoti, kad užrašę tik tris darbus ar užduotis, nuveiksite kur kas daugiau, nei įprastai, tiesiog apgalvodami, ką turite padaryti. Dar daugiau – kaskart jausite pasitenkinimą ir pasididžiavimą savimi išbraukdami kiekvieną atliktą darbą.

3. Atsisakykite laiko švaistymo užsiėmimų.

Tokiais užsiėmimais vadinu tuos, kurie dažnai užtrunka ilgiau nei planavote, nepralepčia jūsų akiračio ir nieko neišmoko, niekaip nepatobulina Jūsų kaip žmogaus ar kartais yra klaidingai įvardinami kaip poilsis. Prie jų priskirčiau: televizoriaus žiūrėjimą. Nekalbu apie dokumentiką ar tikrai įdomų bei kokybišką filmą. Kalbu apie tas televizijos laidas, kurios neturi jokios prasmės, o dažnu atveju net jokio aiškaus turinio. Taip pat priskirčiau neplanuotus susitikimus, kurie neturi aiškaus tikslo, geltonosios spaudos vartymo pirmyn atgal, kur, sutikite, tikrai nėra ką skaityti,

Taigi, turėkite tikslą, kad ir mažą, vienos dienos ar savaitės, mėnesio, o gal metų. Planuokite, vertinkite kiekvieną savo laiko akimirką, išsivalykite ir pagaliau pamatysite, kad nėra nieko efektyvesnio, nei nustoti skųstis ir imtis veiksmų!

Su laime,

Eglė

Sekite mus
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page