top of page

#365laimesdienos - 3 diena


Dėkingumas nepakeičia gyvenimo. Taip, tikrai. Čia nėra jokių stebuklų ar magijos. Niekad jais ir netikėjau. Tačiau yra kur kas stipresnių galių, pavyzdžiui - sąmoningumas. Vidinė ramybė net tada, kuomet atrodo pasaulis aplink tave griūva ir, galiausiai, pradeda slysti iš po kojų.

Dėkingumas nėra stebuklingas. Būti dėkingu - jokiu būdu nereiškia ištrūkti iš kasdienybės, jos atnešamų džiaugsmų ir problemų, atradimų ir, lygiai taip pat, nusivylimų. Geri, kaip ir blogi dalykai gyvenime yra visiškai normalus reiškinys. Tik, kažkodėl, priimame mes juo labai skirtingai.

Nuostabiausias dalykas, kurį man davė dėkingumas - tai naujas požiūris. Į problemas, bėdas, konfliktus, nemalonumus ir visa kita, kas sukelia ne pačius geriausius jausmus. Esminis dalykas, kuris ir keičia gyvenimą yra ne aplinkybės, o reakcija į jas. Galų gale, kaip psichologai ir aiškina, aplinkybių nėra, viskas, kas nutinka - tai mūsų pačių elgesio atspindys.

Šiandien jau po truputį mokausi priimti viską, kas benutiktų, kaip "normalų" reiškinį. Ir esu labai labai laiminga už tas sunkias dienas, kai, atrodo, visas pasaulis nuo tavęs nusisuka, o tu tiesiog jauti begalinį malonumą grįžti namo ir ištiesti kojas lovoje. Tik susidūrę su sunkumais, mes įvertiname tokius paprastus, tačiau labai daug teigiamų emocijų keliančius, dalykus.

Būkite ramūs, būkite laimingi, būkite čia ir dabar.

Su laime,

Eglė

Sekite mus
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page